WUSV közös válogató – tájékoztatás

Kedves Sportolók!

Rövid tájékoztatást szeretnék adni a WUSV közös válogató körüli aktuális helyzettel kapcsolatban.

Mint azt bizonyára tudjátok, a WUSV szabályai szerint azon országoknak, ahonnan több tagja is van a WUSV-nak, közös válogatóversenyt kell tartani, hogy a legjobb kutyák juthassanak ki a világbajnokságra az országból.

Erre a tavalyi világbajnokságot követően a WUSV vezetése külön is felhívta a figyelmet, majd később levelében nyomatékosította, hogy KÖZÖS SZERVEZÉSŰ versenyt szeretnének válogatóként, semmilyen egyéni szervezésű programot nem nevezhet ki egyik fél sem közös válogatónak!

Így a MEOESZ, mint tag részéről a HNJE elnöke kapta meg a megbízást a másik taggal, az MNJK-val való egyeztetés lefolytatására, melyet az MNJK részére megküldtünk.

Ezek el is kezdődtek, azonban az MNJK elzárkózása és a minimális feltételek biztosítása mellett a folytatásokra már nem kerülhetett sor.

Utolsó alkalommal január 31-én egyeztettem az MNJK két tagjával a május végére tervezett válogató részleteiről. Azonban ők akkor sem tudtak semmilyen megbízást felmutatni az MNJK elnöke részéről, mely alapján jogosultak lennének bármilyen kötelezettségvállalásra, különösen az anyagiak tekintetében.

Jelenleg tehát nincs megállapodás, és nincs továbblépés, mivel hiányzik az MNJK részéről a közös szervezéshez szükséges minimumfeltételek teljesítése is. (megbízás az eljáró személy részére, és az együttműködési megállapodás aláírása)

Sajnálom, hogy nem tudtam jobb hírekkel szolgálni, amint történik változás az ügyben, újabb közleményben közzéteszem itt a honlapon.

Üdvözlettel:

Zubercsány Diana

Kategória: Egyéb, Hírek, kutyapolitika, Rendezvény, WUSV | A közvetlen link.