Törzskönyvezés

Törzskönyvezési eljárás

2016. szeptember 19-től

A HNJE a MEOESZ szerződött partnere, és a fajtában fajtagondozásra feljogosított egyesület!
FCI által elismert törzskönyvek kibocsátására és a fajtával kapcsolatos minősítő tevékenységek végzésére kizárólagosan a MEOESZ jogosult! – MEOESZ közleményEgyéb helyen kiállított magyar törzskönyvek utólagos beregisztrálására nincs lehetőség, az ilyen törzskönyveket nem tudjuk érvényesként elfogadni, ilyen származási lappal rendelkező kutyák a rendezvényeinken nem vehetnek részt!
Az SV-val törént egyeztetésünket követően az SV is megértette és elfogadta a haza jogszabályváltozások során beállt változásokat, és 2016. szeptember 19-től kizárólag a MEOESZ által kiadott, március 10-től pedig csak az SV származási lapokat fogadja el Magyarországról a fajta vonatkozásában!
Aktuális szabályzatainkat a törzskönyvezéssel, tenyészszemlékkel, körungokkal, vizsgákkal kapcsolatban itt találhatja: Szabályzatok
KÜLÖNÖSEN FONTOS!

Március 10-től csak az SV által kiadott származási lapok érhetők el a fajtában. Ettől az időponttól már nincs lehetőség a MEOESZ származási lap kérésére.

Továbbra is megmaradnak a differenciált származási lapok – regiszteres, normál, elit.
Regiszteres származási lap: Mindkét szülő esetében szükséges az “a” elismert HD/ED minősítés és egy legalább “jó” kiállítási eredmény. Szuka esetében legfeljebb két alom, kan esetében legfeljebb 5 fedezés után lehetséges regiszteres származási bizonyítvány kiadása. Ezt követően, amennyiben a kutya nem szerzi meg a min. „Tenyészthető” minősítést, az utódai nem kaphatnak származási bizonyítványt.
– A normál és az elit származási lap kiadásának feltételeit a

tartalmazza.

SV törzskönyvezés

Az SV származási lapokhoz meg kell rendelni az alombejelentő csomagot, a kanok részére pedig a fedeztetési jegyet a MEOESZ irodájától, az alábbi űrlapon. A kérelemhez kérjük mellékelni a befizetés igazolását, a szövetségi kártya másolatát! 

Ügyintéző: Bérces Ibolya +36-70/984-27-69, tkv2@kennelclub.hu

 

Ügyintézés menete

 1. Nyomtatvány kitöltése:

  2. Díjak befizetése

  3. Nyomtatvány, díj befietését igazoló szelvény, szövetségi kráta másolat megküldése a MEOESZ részére, ha postai úton kérik az iratokat.

Árak: – MEOESZ felé fizetendő!

 • alombejelentő csomag (tartalmazza az összes nyomtatványt, kivéve a fedeztetési jegyet) – 2.000 Ft
 • fedeztetési jegy 1.500 Ft
 • normál és elit származási lap 10.000 Ft
 • regiszteres származási lap – 14.000 Ft

A díjak befizetési lehetőségei:

– átutalással – Név: MEOESZ      Bankszámlaszám: 10102086-09723300-01000009 (Közlemény: kennel név+ alom betűjele)

– személyes befizetéssel a MEOESZ házipénztárában

Az alombejelentő csomag tartalma:

 • alombejelentő
 • tenyésztési jog átruházási kérelem
 • bérleti szerződés
 • aláírási jogosultság
 • utólagos fedezés
 • mikrochip regisztrációs blokk – kicsi és A4-es – az A4esre kérjük a chip csíkot ráragasztani
 • tulajdonosváltás
 • fedeztetési bejelentő

Az almokra legkésőbb 6 hónapos korukig lehet származási lapot igényelni, utána kizárólag DNA elvégzésével.

A kan tulajdonos az általa megvásárolt 3 példányos fedeztetési jegyen igazolja a fedezés tényét.

A szuka tulajdonosa vásárolja meg az alombejelentő csomagot. A benne lévő nyomtatványok közül az alombejelentőt és a mikrochip regisztrációs blokkot mindenképp ki kell tölteni. Az alombejelentő hátoldalát és a mikrochip regisztrációs blokkot az állatorvos írja alá és pecsételje le!

A többi nyomtatvány az esetek egyediségéhez igazodva használandó pl. szuka bérlése, vagy több tulajdonos esetén.

A nyomtatványokat a MEOESZ irodájába kell megküldeni – 1701 Budapest Postafiók 12. – , a szükséges igazoló dokumentációkkal, melyek ellenőrzést követően kerülnek kiküldésre az SV Törzskönyvezési Osztályának.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy csak teljes dokumentációt küldünk ki, a hiányos kitöltés és a hiányos mellékletek mind hosszítják a származási lapok kiállításának folyamatát!