GYIK

Új belépő tag

Ami szükséges hozzá: 1. Belépési nyilatkozat kitöltése, és megküldése a HNJE címére: HNJE 1675 Budapest Pf. 124. http://hnje.hu/letoltesek/dokumentumok/ 2. Éves tagsági díj átutalása - OTP Bank, 11717009-20043599

Törzskönyvezés

Az a tenyésztő, akinek a fedeztetés napján a tulajdonában van az anyakutya, vagy bérli a tenyészszukát.

Az alombejelentő csomagot a szuka, a fedeztetési jegyet a kan tulajdonosának kell megvásárolnia. Az alábbi helyeken hozzáférhetőek: 1. MEOESZ Pénztára 2. Megrendelhetőek a MEOESZ honlapján található információk szerint Ügyintézés 3. Az ingyenesen hozzáférhető dokumentumok a HNJE honlapjáról letölthetőek.

A törzskönyvezés díját az alombejelentő lap leadásakor a MEOESZ felé kell rendezni. Fizetési módok: 1. MEOESZ Pénztára

2. Banki átutalás MEOESZ-nek (Budapest Bank (forint alapú): 10102086-09723300-01000009

  • fedeztetési igazolás eredeti példánya

  • mikrochip regisztrációs nyomtatvány (A4 formátum) a beragasztott matricákkal

  • szülők törzskönyvi másolatának valamennyi oldala (átírva a tulajdonos nevére, pontos dátum és aláírások! )

  • tenyésszemle/körung bírálati lap

  • munkavizsga igazolás (teljesítmény füzet,vagy Vizsgabizonyítvány, BH vizsga is!)

  • tenyészszuka bérlése esetén szükséges a tenyésztési jog átruházási kérelem és a tenyésztési jogról lemondó nyilatkozat nevű dokumentumok csatolása

A fedeztetést követő 3 napon belül az alábbi online űrlapon mindenképp jelentsék be a fedeztetés megtörténtét:

Fedeztetés bejelentése

Az alom bejelentésénél kizárólag az eredeti fedeztetési igazolást áll módunkban elfogadni.

A fedeztetési igazolás első (vastag) lapja a szukatulajdonosnál marad, melyet neki kell az alombejelentő laphoz csatolni és megküldeni a törzskönyvezési osztálynak. A 2. példányt a kantulajdonosnak kell beküldenie a törzskönyvezési osztály részére a fedeztetést követő 3 napon belül. A 3. példány a kan tulajdonosánál marad.

Az alombejelentő egységcsomagban található egy A4-es formátumú mikrochip regisztrációs nyomtatvány, amelyet az állatorvosnak kell kitöltenie és aláírnia az alom chippelésekor, valamint erre kell beragasztani a chipmatricákat is. Tollal kitöltött chipszámok nem megfelelőek, kizárólag a beragasztott matricákat tudjuk elfogadni, mert ezek alkalmasak a digitális feldolgozásra.

Azért szükséges ezen dokumentumok csatolása, annak érdekében, hogy ne legyenek üres ablakok az elkészült papírokon. Az SV által készített törzskönyveken feltüntetik a kutyák tenyészszemle/körung bírálatát.

A fedeztetés napjáig megszerzett eredmények vehetők figyelembe.

A MEOESZ a HNJE Tenyésztési Szabályzatának megfelelően az FCI bíróknál szerzett eredményeket fogadja el.

A MEOESZ kizárólag azon MNJK által kiállított származási bizonyítványokat fogadja el, amelyen a MEOESZ Törzskönyvezési Osztályának hitelesítése, valamint a MEOESZ hivatalos pecsétje szerepel. Az MNJK származási bizonyítvány első oldal tetejére nyomtatott MEOESZ logo NEM azonos a MEOESZ hitelesítő pecsétjével.

Kan és szuka kutyánál is a tenyésztésbe vétel ideje: 20 hónap. A fedeztetés napja nem lehet ennél korábbi, korhatár előtti párosításokból származó kölykökre NEM adható ki törzskönyv!

Mindkét estben ki kell tölteni a "tenyésztési jog átruházási kérelem" című dokumentumot és a "szerződés egy szuka bérléséről a tenyésztéshez" című dokumentumokat, majd ezeket is csatolni kell az alombejelentő laphoz. A dokumentumok az alombejelentő egységcsomagban megtalálhatóak.

Igen, a kölykök származási lapjának megérkezéséig is lehet rendezvényre nevezni a kutyát, a mikrochip szám alapján az egyedi azonosítás elvégezhető.

  • A kölykök chippelésekor vigyük magunkkal az alombejelentőt - a második oldalon alul az állatorvos pecsételi és aláírja, hogy a kölykök a szükséges védőoltást megkapták.

  • Mikrochip regisztrációs lapot - A4-es

Ha az alomban 8-nál több kölyök kerül törzskönyvezésre. Az alombejelntő második oldalán a dajkakutya igénybevételéről szóló részt pontosan ki kell tölteni, valamint meg kell jelölni, hogy mely kölyök vagy kölykök voltak a dajkakutyánál.