WUSV Közgyűlés

Kedves Sporttársak!
Ismét megdöbbenve tapasztaltuk a WUSV közgyűlés napirendi pontjainak kézhez vételekor, hogy az MNJK 2 éven belül immár másodszor futott neki a MEOESZ kizáratásának a WUSV-ból. Megnyugtatunk mindenkit, ismét eredménytelenül! 
Előzmény: Az MNJK a MEOESZ-ből történő májusi kizárását és a WUSV-FCI szerződésbontását tökéletesen összemosta a WUSV vezetősége előtt – bár a kettőnek semmi köze nem volt egymáshoz -, és 2016 után ismételten napirendi pontra kérte a MEOESZ törlését a WUSV-ból.  Tette és hagyta jóvá a WUSV vezetősége mindezt úgy, hogy a kérelmet a mai napig bejegyzésre nem került új “elnök úr” terjesztette elő. A hivatalos bírósági nyilvántartás szerint viszont az MNJK elnökének személyében nem állt be változás. Mindemellett a WUSV vezetősége ismételten nem kérdezte meg a másik felet – MEOESZ – mindazokról az állításokról, melyeket az MNJK előterjesztett.
Az okok között szerepelt még többek közt az eredményeik el nem fogadása is, mely azonban teljesen egyértelmű mindenki számára: kizárólag FCI szervezet rendezvényén szerzett és FCI bírótól származó eredményeket fogadunk el!
Éppen ezért nem voltunk rest tájékoztatni a történtekről minden WUSV tagszervezetet egyesével, és a WUSV Vezetőségét is az ismételten téves információkról és a szabálytalanságokról.
A WUSV Közgyűlésére jómagam sajnos már nem tudtam elutazni, azonban köszönet a képviseletért Kórózs Andrásnak, a MEOESZ elnökének, és Bíró Zsoltnak, a HNJE Tenyésztési Felügyelőjének. Ennek eredményeként a WUSV Közgyűlésén Messler elnök úr közölte, hogy a napirendi pont törlésre kerül, nem kerül sor szavazásra sem, a továbbiakban pedig levélben tájékoztatják a feleket.
Az MNJK energiái a MEOESZ kizárására úgy tűnik végeláthatatlanok, bár reméljük, hogy a WUSV a második félreinformálás után már körültekintőbb lesz e téren a jövőben.
Mint ismert, 2020-ban az MNJK vállalta a WUSV Világbajnokság megszervezését. Tájékoztatásul jelezzük, hogy a WUSV VB-k esetében nem az egyes országok kapnak rendezési jogot, hanem az egyes WUSV tagszervezetek, így a 2020-as szervezéssel kapcsolatos információkat az MNJK-tól lehet megkapni. Természetesen nem vagyunk, soha nem is voltunk a 2020-as Világbajnokság megszervezése ellen (még a WUSV közgyűlésen is egyértelműen támogató szavazatot tettünk mellé), hiszen öröm egy magyar kutyásnak hazai pályán, sok-sok szurkoló előtt megmérettetni, tudjuk ezt a 2012-es FCI VB-ről is. Mindenesetre kíváncsian várjuk a részleteket, és sok sikert kívánunk a szervezéshez az MNJK-nak!
Sporttársi üdvözlettel:
Zubercsány Diana
a HNJE elnöke
Kategória: Egyéb, Hírek, kutyapolitika, WUSV | A közvetlen link.