FCI-WUSV szerződés felbontás

Kedves német juhászosok!
Bizonyára már sokan hallottátok, hogy az FCI és a WUSV közötti együttműködési megállapodást a felek felbontották. A WUSV a hivatalos honlapján is közzétett ezzel kapcsolatban egy közleményt, mely teljesen egyértelműen elmagyarázza a történteket.
WUSV Honlap közlemény fordítás – http://www.wusv.org/en/
“Ahogy arról már értesülhettek a 2017. november 3-i körlevélből, amelyet a WUSV tagszervezetek is megkaptak, az FCI és WUSV közötti együttműködésről szóló szerződés tervezet be lett nyújtva a közelmúltban tartott FCI Közgyűlés delegátusának.
A Közgyűlést követően az interneten a szerződés felbontásáról szóló hírek terjedtek el. A hírek jó része – különösen az SV bírókkal kapcsolatban – egy FCM (Mexikói Kennel Klub)  munkatárstól származtak, aki – már amennyire tudjuk – a mexikói FCI szervezet érdekét akarta csak szolgálni. Úgy tudjuk, hogy az elterjedt hírek nem az FCI által jóváhagyott információk, tények voltak, és arra számítunk, hogy a következő napokban az  FCI írásban megkeres minket az ügy tisztázásával kapcsolatban.
Az tény, hogy az FCI és a WUSV közötti együttműködési szerződés felmondása szerepelt a Lipcsében tartott FCI Közgyűlés napirendi pontjai között. A küldöttek a javaslatot követően az FCI – WUSV együttműködési szerződés felbontására szavaztak, meg is kaptuk a felmondásról szóló levelet az FCI Elnöktől.
Az együttműködési szerződés szövegezése szerint a szerződés felmondása esetén az együttműködés hat hónappal a felmondás kézhezvétele után fejeződik be, így a szerződés hivatalosan 2018. május 10-én szűnik meg. E dátumig a 2013-ban elfogadott szerződés érvényben marad és teljes körűen hatályos.
Szeretnénk megragadni a lehetőséget és az alkalmat, hogy rámutassunk arra, hogy a most zajló folyamat nem jelenti a WUSV FCI-tagságának végét is. Helyesen, a szerződés törlése azt jelenti, hogy a két szervezet közötti, a kinológia különböző területein történő együttműködés ér véget. Fontos megérteni, hogy a szerződés felmondása, megszűnése csakis a két szervezet közötti együttműködést érinti.
Az egyéni klubtagságokat a nemzeti FCI klubokon belül illetve a WUSV-en belül semmilyen módon nem befolyásolja a nevezett szerződés megszűnése, azok teljes körűen érvényesek maradnak a jövőben is. 
A nemzeti FCI-n belüli egyéni klubtagságok, pl. a Verein für Deutsche Schaferhunde (SV) e.V., vagy a Verband für das Deutsche Hundewesen (VDH) a felmondott szerződéstől függetlenül változatlanok maradnak és így az FCI szervezetén belüli tagságok is hasonlóan változatlanok maradnak. Ez vonatkozik a 2018. május 10. utáni időszakra is. Mindenféle és bármiféle a szerződés felbontásával kapcsolatos spekuláció (pl. az SV törzskönyvezés vezetéséről), minden következményével együtt minden alapot nélkülöz.”
Kategória: Hírek, WUSV | A közvetlen link.