Hírek

Tájékoztatás a WUSV VB-n való részvétellel kapcsolatban

Kedves Sporttársak!

A szárnyra kapott híresztelésekre reagálva szeretnénk korrekt tájékoztatást adni a WUSV Világbajnokságán való részvétellel kapcsolatban.
A WUSV által 2004-ben kialakított és azóta is működő rendszer továbbra sem változott!
Vagyis a WUSV által szervezett Világbajnokságra a WUSV tagegyesületei küldhetnek résztvevőket. Azokból az országokból, ahonnan több szervezet is tagja a WUSV-nak, a csapatok osztottan delegálhatók.
A WUSV-t, mint nemzetközi társadalmi szervezetet semmilyen formában nem érinti a Magyarország határain belül jelenleg még működő elismert tenyésztő szervezeti rendszer. Ezt a rendszert a WUSV nem ismeri és maga a rendszer létezése semmilyen formában nem köti!
Jelenleg Magyarországról a WUSV tagja a MEOESZ, ezen belül pedig a fajtát képviselő HNJE (Hunnia-Rex Német Juhászkutya Egyesület), valamint az MNJK (Magyarországi Német Juhászkutya Klub).
A fentiek alapján tehát a HNJE továbbra is betartva a WUSV által meghatározott szabályokat, és ezt a kiírásában is követve, az osztottan delegált csapatot hirdette meg. 
A MEOESZ-HNJE a WUSV kvalifikációs kiírásában felsorolt versenyeket ismeri el válogatóversenyeknek és a kiírásnak megfelelően nevezi a kvalifikált versenyzőket a WUSV Világbajnokságra.A további félreértések elkerülése végett szíves figyelmükbe ajánljuk a NÉBIH állásfoglalását a munkavizsgákkal és versenyekkel kapcsolatban.
Bejegyzés: 2015. március 11.
Nébih levél FCI vizsgákról

Nébih levél FCI vizsgákról

Kedves Sporttársak!

A WUSV világbajnokság válogató feltételeit az alábbiakban olvashatják!
A HNJE a jelenlegi szerény körülményei mellett is támogatni kívánja az egyesület színeiben indulókat.
Jó felkészülést és eredményes versenyzést kívánunk!
Bejegyzés: 2015. február 26
WUSV 2015 

 

 

Kedves Sporttársak!

Mellékelten olvasható a Nébih állásfoglalása az FCI vizsgákkal kapcsolatban.
Sikeres vizsgát Mindenkinek!
Bejegyzés: 2015. február 20.
 Nébih levél FCI vizsgákról

Tagdíj

Tisztelt Sporttársak,
Ezúton értesítünk mindenkit, hogy a Vezetőség 1/2015 számú határozata alapján a HNJE 2015 évre vonatkozó tagdíja 7.000 Ft, mely összeg magában foglalja a MEOESZ 3.000 Ft-os tagdíját is.
Az előző év gyakorlatától eltérően a tagdíj csak egyben fizethető!
Kérjük valamennyi tagtársunkat, hogy az idei tagdíj befizetésénél a fentieket szíveskedjenek figyelembe venni.
Üdvözlettel,
a HNJE Vezetősége
Bejegyzés: 2015. január 5.

Tisztelt Helyi Szervezeti Vezetők
Tisztelt Sporttársak!

Ismét szeretnélek tájékoztatni benneteket az aktuális eseményekről.
Az elmúlt hét történése, hogy a fajta korábbi ETSZ-e a Tenyésztési Hatóság elismerést megvonó határozatát bíróságon megtámadta. Ezzel kapcsolatosan a volt ETSZ kérelmet nyújtott be a jogerős megvonó határozat felfüggesztése tárgyában a bírósághoz.
Ennek a felfüggesztési kérelemnek a bíróság helyt adott. Itt szeretnék reagálni azokra a téves híresztelésekre, mely szerint a korábbi tenyésztő szervezet "mindent" visszakapott, és a pályázatunkat elutasították.
A valóság ezzel szemben az, hogy egy - a megvonó határozat végrehajtását felfüggesztő határozat - született, melyre a tenyésztési hatóság a rendelkezésre álló határidőn belül fellebbezést nyújtott be a bírósághoz.
Amennyiben a bíróság elfogadja a tenyésztési hatóság érvelését a fellebbezés tartalmi részében, úgy néhány héten belül visszaállhat az az állapot,hogy a fajta tenyésztő szervezete a tenyésztési hatóság lesz és megbízás alapján ismételten folytathatjuk  tevékenységünket.
Ez a döntés a bíróság részéről a felfüggesztéshez hasonlóan rövid határidőn belül meg kell szülessen.
A tenyésztési hatóság a két egyesület ETSZ elismerése iránti kérelmeit a bírósági eljárás befejezéséig felfüggesztette.
Ez azt jelenti, hogy a jogerős bírósági döntés megszületéséig nem adható ki új etsz elismerés a fajtában, a pályázatok elbírálása a jogerős ítéletet követően folytatódik majd.
Ez a felfüggesztés nem a NÉBIH saját ötleten alapuló döntése volt,hanem a K.E.T. vonatkozó rendelkezései alapján kötelezően így kellett eljárnia.
Senki nem mondta, hogy ez egy könnyű mérkőzés lesz, a jó és rossz hírek forgatagában a mai állapot is csak egy állomás, de világosan és tisztán látom az utat, melyen végighaladva rövidesen célba érünk.
Szándékaink, akaratunk és elhivatottságunk nem engedte, hogy lesöpörjenek minket ! Időnként reménytelennek tűnő és nehéz időszakokat is átvészelve maradtunk talpon, ettől erősebb visszaigazolás nem kell arra, hogy a német juhászkutya fajta szimpatizánsai a HNJE keretein belül találták meg azt a közeget, ahol kedvtelésüknek hódolhatnak.
Az MNJK sajátos kommunikációjával kapcsolatban itt szeretnék minden érintettet biztosítani arról, hogy a szeptember 18.i dátumot követően valamennyi HNJE által szervezett tenyész-minősítő rendezvényre megkaptuk a tenyésztési hatóság engedélyét, így ezeken a tenyészszemléken és körungokon, valamint a 2014-es Főtenyészszemlén született eredmények kivétel nélkül TENYÉSZMINŐSÍTÉSEK, mely minősítéseket az MNJK-nak kötelessége elfogadni. Ez vonatkozik a köztes időszakban a hatóság megbízása alapján a MEOESZ által kiállított származási lapok érvényességére is.
A MEOESZ, valamint Egyesületünk a hatályos jogszabályok szerint járt el minden esetben, így szó nincs arról, hogy bármely almot visszamenőleg ismét törzskönyvezési eljárás alá kéne vonni az MNJK-nál is !
Itt szeretném megjegyezni, hogy a két tenyészszemle és körung rendezvényünkön Debrecenben és Budapesten összesen több mint 50 (!!) kutyát vezettek fel sporttársaink minősítésre, melyhez úgy gondolom további magyarázat nem szükséges. A számok önmagukért beszélnek, egzakt módon megállapítható, hogy a kutyások hol, melyik egyesületben kívánnak tevékenykedni.
Következő tenyészszemle-körung rendezvényünk 2014.12.27-én lesz Hajdúbagoson, mely rendezvényre szintén rendelkezünk a hatóság engedélyével.
Amennyiben ezen eredmények és származási lapok érvényességét bárki vitatja, vagy netán nem fogadná el, az nyilván tisztában van a döntésének várható jogi következményeivel.
Kérem valamennyi tagtársunkat,hogy a fentieknek megfelelően képviseljék az érdekeiket, melyhez a magam és egyesületünk,valamint a MEOESZ támogatására is feltétlenül számíthatnak!
Bármely további kérdésre vagy észrevételre szívesen válaszolok.
Bízom benne, hogy az új év elején ismét jelentkezhetek, immáron pozitív hírekkel, ennek reményében kívánok minden kedves tagtársunknak Békés, Boldog Karácsonyt, és a várt eredményeket végre számunkra elhozó Sikeres Újesztendőt !
üdvözlettel
Bíró Zsolt
Bejegyzés: 2014. december 10.

Tájékoztatás!
Tisztelt Sporttársak!

Ezúton is szeretnék tájékoztatni valamennyi érintettet, hogy a német juhászkutya fajtának 2014. szeptember 18. óta NINCS elismert tenyésztő szervezete Magyarországon.
A kutyák származási lapjainak elkészítésével kapcsolatban az alábbi tájékoztatást tette közzé a MEOE-Szövetség:
Figyelem!
Közérdekű tájékoztatás német juhászkutya tenyésztők és tulajdonosok számára:
Felhívjuk a német juhászkutya fajtát tenyésztők figyelmét, hogy a NÉBIH Állattenyésztési Igazgatóságának  02.5/110-16/2014. sz. megbízó levele alapján a német juhászkutya fajta törzskönyvezési regisztrációját és származási lap kiállítását szövetségünk végzi.
Törzskönyvezési eljárás kezdeményezésének menete:
A MEOE Szövetség honlapjáról letölthető alombejelentő lapot és fedeztetési jegyet pontosan kitöltve a hozzá kapcsolódó mellékletekkel együtt (microchip behelyezési igazolás, mindkét szülő származási lapjának mindkét oldali fénymásolata, egészségügyi, teljesítménybeli és küllemi eredményekről szóló fénymásolatok, törzskönyvezési díj befizetését igazoló fénymásolat) a NÉBIH Állattenyésztési Igazgatóságára kell elbírálásra megküldeni.
Cím: NÉBIH  Állattenyésztési Igazgatóság 1024 Budapest, Keleti Károly u. 24.
Lehetőség van a törzskönyvezési dokumentációt a MEOE Szövetség Törzskönyvezési  és Regisztrációs Osztályán is leadni, ez esetben az anyagot elbírálásra a MEOE Szövetség alkalmazottja juttatja el a NÉBIH-be.
Törzskönyvezési és származási lap kiváltási díj: 5.500.-Ft/kölyök MEOE szövetségi kártyával rendelkezők számára, szövetségi kártyával nem rendelkezőknek az összeg duplája.
A törzskönyvezési díjának befizetési lehetőségei:
- átutalással a  10102086-09723300-01000009 sz. bankszámlára
- személyes befizetéssel a MEOESZ házipénztárába
Természetesen az egyéb szolgáltatások is a MEOE Szövetség regisztrációs osztályán történnek: kennelnév kiváltás és FCI regisztráció, tulajdonjog átírás, honosítás, export pedigré kiváltás, stb.
Budapest, 2014. október 28.
MEOESZ Törzskönyvezési és Regisztrációs Osztály