2016 évi programok igénylése

Kedves Helyi Szervezeti Vezetők!
Kérném, hogy a 2016 évi rendezvénynaptár összeállításához küldjétek el a program igényeket a z.diana@yahoo.com e-mail címre legkésőbb 2016. január 10-ig.
Kérem, hogy az egyes programoknál jelezzétek a pontos időpontot, helyszínt (város, utca megjelöléssel), és a teljesítménybíró, vagy körungmester nevét.
Várom a Főtenyészszemle megrendezésével kapcsolatos pályázatokat is, az időpont, pontos helyszín leírás, fotók, tárgyi és személyi feltételek, valamint a tervezett bírók és segédek megjelölésével.
A NÉBIH általi engedélyeztetést a HNJE Központi Irodája intézi.
Köszönettel:
Zubercsány Dia
Posted in Egyéb | Leave a comment

Ügyintézés

Kedves német juhászkutyások!
A német juhászkutyák vonatkozásában 2015. november 17-étől kizárólag a MEOESZ végzi a fajta törzskönyvezési regisztrációját és származási lap kiállítását a NÉBIH 02.5/355-6/2015. számú megbízó levele alapján. Az egyéb fajta specifikus tevékenységet, mint az egészségügyi szűrések, és egyéb tenyészminősítő programok (tenyészszemle, körung, tenyészkiállítás) a HNJE szervezi és kéri meg az engedélyeket a hatóságtól.
A MEOESZ jelenleg is tagja a német juhászkutyák világszövetségének, a WUSV-nak, így az SV bírók kikérése a továbbiakban is zökkenőmentes.
A törzskönyvezési eljárás menetét, röntgenezési eljárást és az egyéb ügyintézési információkat az “Átmeneti ügyintézés” menüpontban találjátok.
Kérdés esetén állunk rendelkezésetekre!
Posted in Hírek | Leave a comment

Tagsági adatok frissítése

Kedves Tagtársaim!
Elérkezett a frissítés ideje! A működésünk precíz folytatásához szükséges naprakésszé tenni a tagsági adatbázisunkat.
Fontos, hogy a jövőben pontos és gyors ügyintézéssel szolgálhassuk ki a tagjainkat, hogy kérdés esetén mindenkit el lehessen érni, és hogy be lehessen sorolni az egyes Helyi Szervezetekhez a tagjainkat. Ehhez első lépésként a segítségetekre van szükségünk!
Tisztelettel kérnék mindenkit, hogy a munkánk megkönnyítéséhez frissítsétek az adatokat és elérhetőségeket a “Tagoknak” menüpont alatt!
A taglistát az adatvédelmi szabályoknak megfelelően kezeljük, az adatok nem nyilvánosak, harmadik fél részére nem adhatók ki!
További információ: z.diana@yahoo.com
Köszönöm az együttműködést!
Üdvözlettel:
Dr. Zubercsány Diana
HNJE elnök
www.hnje.hu
Posted in Egyéb | Leave a comment

Tárgyalás 11.10. – jogerős az MNJK elismertségének elvétele

Kedves Sporttársak!
A mai tárgyaláson a bíróság helybenhagyta a NÉBIH határozatát, vagyis jogerőre emelkedett az a döntés, mely szerint az MNJK-tól a NÉBIH jogszerűen vette el az elismertséget még 2014-ben.
A döntésével kapcsolatban elmondta a bírónő, hogy miközben az ítéleten gondolkozott, először az MNJK verziója felé hajlott. Azonban ahogy áttanulmányozta az iratokat, az érveléseket és a jogszabályokat, teljes mértékben elvetette a jogszabályok Alaptörvénybe ütközésének lehetőséget, és az indoklások alapján megállapította, hogy a helyes döntés csakis az lehet, hogy a hatóság döntésének ad helyt.
Az ítéletet mindenki (NÉBIH, MNJK, MEOESZ, HNJE) átvette a bíróságon, így az azonnal kézbesítésre került és jogerőre emelkedett.
A helyzet jelenleg: A jelenleg hatályos jogszabályok alapján a német juhászkutya fajtában ismét nincs elismert tenyésztő szervezet. Vagyis a NÉBIH döntési jogköre, hogy most kijelölje azt a szervezetet, amely a fajtagondozásért a továbbiakban felelős, vagyis származási lapot adhat ki és tenyészminősítő programokat rendezhet. Erre a döntésre hamarosan – remélhetőleg már jövő héten – sor fog kerülni, addig mindenképp kérnék még egy ici-pici türelmet.
Mit tehet még az MNJK: Lehetősége van a Kúriához fordulni. Biztosan meg is fogja tenni, ezért ő az MNJK.  Az átfutási idő és a döntés egy hosszabb folyamat lesz.
Tekintettel arra, hogy a törvénymódosítás is útjára indult és a politikai akarat a kutya állami felügyelet alóli kivonására adott, a HNJE ismét elkezd berendezkedni a hosszú távú működésre, és a vezetőséggel végre bele tudunk csapni az érdemi munkába.
Az ítéletet itt olvasható:
Üdvözlettel:
Zubercsány Dia
Posted in Hírek, kutyapolitika | Leave a comment

Útjára indult!

Kedves Sporttársak!
Ismét itt a változás szele! Útjára indult a régen várt állattenyésztési törvény módosításával kapcsolatos javaslat.
A dokumentumok a Földművelésügyi Minisztérium honlapján már elérhetőek: 
Posted in Hírek, kutyapolitika | Leave a comment

Mai tárgyalás – 10.28.

Kedves Sporttársak!
A mai tárgyaláson bemutatkozott az MNJK új ügyvédje. A beadványában foglaltakra reagált a NÉBIH és a mi jogi képviselőnk is, amely egy hosszas, körkörös vitává alakult, sok érdemi újat nem hozva. Az új ügyvéd újdonságként kérte a rendelet Alkotmánybíróság által történő felülvizsgálatát, mivel szerinte az ellentétes az Alaptörvénnyel.
Ezt és az erre adott válaszokat a bírónő összegezni fogja, így a döntéshozatalt végül 2015. november 10-ére halasztotta.
A döntést bármelyik fél távolléte esetén meg fogja hozni.

Posted in Hírek, kutyapolitika | Leave a comment

HNJE Nemzeti Bajnokság

Kedves Sporttársak!
Örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy az idén ismét megrendezésre kerül a HNJE Nemzeti Bajnoksága. A rendezvény egyúttal a második fordulója az FCI és WUSV válogató versenyeinek. A program szervezését a HNJE Komáromi Helyi Szervezete Bartus Gyula vezetésével vállalta magára, melyet ezúton is köszönök neki és csapatának!
Időpont: 2015. november 7-8.
Helyszín: Komárom, Molaj futballpálya
Ismét színvonalas esemény előtt állunk, így akinek kedve van és teheti látogasson el a rendezvényre!
Információ: http://hnje-komárom.hu

Komárom 2015

Posted in Rendezvény | Tagged | Leave a comment

HNJE csapat a WUSV VB-n

Kedves Sporttársak!
Örömmel tudatom, hogy a MEOESZ-HNJE két fővel nevezett az idei WUSV Világbajnokságra.
Minden híreszteléssel ellentétben a MEOESZ továbbra is a WUSV tagja, így a nevezést a WUSV szabályoknak megfelelően elküldtük, melyet természetesen be is fogadtak.
A jelenlegi magyar csapat eddig két fős:
Csapatkapitány: Dr. Vágó Ervin
HU-1 Szilasi Gábor és Griff von Tajgetosz
HU-2 Rónaszéki Tünde és Henna vom Teichblick
Csapatsegéd: Szabó Attila
Nagyon sok sikert kívánok nekik!

WUSV 2015

Posted in Hírek, WUSV | Leave a comment

Bírósági tárgyalás – május 8.

Kedves Tagtársak!
A mai napon tartott tárgyalást a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, melyen arról kellett volna döntenie, hogy a NéBiH jogszerűen vonta-e meg az MNJK állami elismertségét tavaly ősszel.
A tárgyaláson nem született döntés, mivel az MNJK több tucat oldalnyi anyagot nyújtott be, melyben egyébként érdemileg semmi újdonság nem szerepelt. A cél feltételezhetően az időhúzás a saját javukra.
A bíróság a döntést elnapolta október 28-ára.
Még egy döntés született a tárgyaláson: a bíróság beengedte Egyesületünket beavatkozó félként a NéBiH oldalán, vagyis az ő pernyertességüket segíthetjük további adatszolgáltatással és a tények alátámasztásával.
Jelenleg tehát továbbra is áll a helyzetünk, azonban a törvénymódosítás ideje ketyeg. Ebben a szükséges lépéseket megtettük és továbbra is megtesszük!
Üdvözlettel:
Zubercsány Dia
Posted in Hírek | Leave a comment

Kutya-szabályok

Kedves Tagok, német juhászkutyások!
Tájékoztatásul mellékelek két dokumentumot. Az egyik egy képviselő megkeresése a földművelésügyi miniszter felé, melyben az állattenyésztési jogszabályok kutya fajtát érintő módosításával kapcsolatos, a másik pedig a miniszter úr erre adott válasza.
A válaszlevélből egyértelműen kitűnik a változtatás szándéka, mivel a jelenlegi rendszer nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és a kutyának nincs helye a haszonállatok között. Többek közt ezért is indokolt a vonatkozó jogszabályok módosítása, melyet követően a jogalkotók ismét a civil szférába és a társadalmi szervezetekre vonatkozó szabályozás alá helyezné mindannyiunk hobbiját és szívügyét.
Kellemes olvasgatást.
Posted in Hírek | Leave a comment