Kiállítás Kőszegen

Kategória: Rendezvény | Hozzászólás most!

WUSV közös válogató – kerekasztal

Kedves Sporttársak!

Lezajlott a MEOESZ által kezdeményezett kerekasztal egyeztetés, melyen a MEOESZ, a HNJE képviselői és mindkét fél részéről sportolók is részt vettek, azonban az MNJK képviselői lemondták a programot.

Konstruktív egyeztetés volt, mely eredményeképp a sportolók a számukra legkedvezőbbek mellett döntöttek, melyet mi csak támogatni tudunk, és a megvalósítás mellett továbbra is kitartunk.

A sportolói javaslat: A WUSV közös válogató megtartását legkésőbb 2017. június 18-ig bezárólag tartjuk lehetségesnek. A versenyen ágazatonként két bíró kerüljön meghívásra, minden ágazatban egy-egy az MNJK és egy-egy a MEOESZ-HNJE részéről. A bírók által adott pontokat ágazatonként átlagolni kell, és az így kapott pontszám a végleges. Fél pontnál felfelé kerekítenek. A két segéd közül egyet az MNJK és egyet a MEOESZ-HNJE kér fel, mindkettőt külföldről.

Kérjük azokat a sportolókat, akik nem tudtak részt venni az megbeszélésen, de egyetértenek a megszavazottakkal, töltsék ki a nyilatkozatot, és jutassák vissza hozzánk. Köszönjük!

Itt olvasható a MEOESZ levele erről:

Kategória: Egyéb, Hírek, kutyapolitika, Rendezvény, WUSV | Hozzászólás most!

WUSV közös válogató – kerekasztal egyeztetés

Kedves tagjaink, versenyzőink!

A MEOESZ kerekasztal egyeztetésre hívta az érintett feleket, így az MNJK-t és minket is, valamint a sportolókat a WUSV közös válogatója kapcsán.

A Felhívás alapján minden olyan résztvevőre számítanak, aki indulna a versenyen.

Mi ott leszünk!

Kategória: Hírek, kutyapolitika, Rendezvény, WUSV | Hozzászólás most!

Változások TSZ-Körungban

Kedves Tagjaink!

Az alábbi változásokról szeretnénk tájékoztatni benneteket:

  1. A MEOESZ díjszabását követve a tenyészszemle és körung díja 10.000 Ft-ra változott.
  2. 2017.04.15-től tenyészszemlén és körungon kizárólag olyan kutyák vehetnek részt, amelyeknek a röntgeneredménye már rendelkezésre áll. 
Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

Klubgyőztes 04.22-23.

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

WUSV közös válogató – tájékoztatás

Kedves Sportolók!

Rövid tájékoztatást szeretnék adni a WUSV közös válogató körüli aktuális helyzettel kapcsolatban.

Mint azt bizonyára tudjátok, a WUSV szabályai szerint azon országoknak, ahonnan több tagja is van a WUSV-nak, közös válogatóversenyt kell tartani, hogy a legjobb kutyák juthassanak ki a világbajnokságra az országból.

Erre a tavalyi világbajnokságot követően a WUSV vezetése külön is felhívta a figyelmet, majd később levelében nyomatékosította, hogy KÖZÖS SZERVEZÉSŰ versenyt szeretnének válogatóként, semmilyen egyéni szervezésű programot nem nevezhet ki egyik fél sem közös válogatónak!

Így a MEOESZ, mint tag részéről a HNJE elnöke kapta meg a megbízást a másik taggal, az MNJK-val való egyeztetés lefolytatására, melyet az MNJK részére megküldtünk.

Ezek el is kezdődtek, azonban az MNJK elzárkózása és a minimális feltételek biztosítása mellett a folytatásokra már nem kerülhetett sor.

Utolsó alkalommal január 31-én egyeztettem az MNJK két tagjával a május végére tervezett válogató részleteiről. Azonban ők akkor sem tudtak semmilyen megbízást felmutatni az MNJK elnöke részéről, mely alapján jogosultak lennének bármilyen kötelezettségvállalásra, különösen az anyagiak tekintetében.

Jelenleg tehát nincs megállapodás, és nincs továbblépés, mivel hiányzik az MNJK részéről a közös szervezéshez szükséges minimumfeltételek teljesítése is. (megbízás az eljáró személy részére, és az együttműködési megállapodás aláírása)

Sajnálom, hogy nem tudtam jobb hírekkel szolgálni, amint történik változás az ügyben, újabb közleményben közzéteszem itt a honlapon.

Üdvözlettel:

Zubercsány Diana

Kategória: Egyéb, Hírek, kutyapolitika, Rendezvény, WUSV | Hozzászólás most!

SV törzskönyvezés

Kedves Tagjaink!

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy március 10-étől újra indulhat az SV törzskönyvek kibocsátása.

Az új, frissített SV nyomtatványok ekkorra készülnek el és igényelhetők a MEOESZ irodáján személyesen vagy postai úton.

Az alábbi árak lesznek érvényesek az SV törzskönyvezés időpontjától:

  • Normál és elit származási lap- 8.000 Ft
  • Regiszteres származási lap – 12.000 Ft
  • Alombejelentő csomag – 2.000 Ft
  • Fedeztetési jegy – 1.500 Ft

Az ügyintézéssel kapcsolatos részleteket, változásokat kérlek olvassátok el itt:

Törzskönyvezés

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

SV egyeztetés

Kedves német juhászkutya tartók!

Egyeztető tárgyalásokat folytattunk az SV-val a jövőbeni együttműködésünket illetően és több dologban is sikerült megállapodni.

Legfontosabb, hogy folytatni tudjuk a már korábbi gyakorlatunkat a törzskönyvezésben, vagyis az SV származási lapok kibocsátását. Teljes mértékben nyitottak voltak a szerződésünk folytatására, és az egyesületünknek való származási lapok biztosítására.

Fontos, hogy az SV törzskönyvezés kizárólagos, vagyis az csak rajtunk keresztül elérhető szolgáltatás!

Az SV is csak azokat a törzskönyveket fogadja el, amelyeken a MEOESZ pecsétje és Törzskönyvezési Osztályvezetőjének aláírása szerepel.

Jelenleg frissítjük az SV nyomtatványainkat. Kérjük, figyeljétek a weboldalt, további részletek hamarosan!

Kategória: Egyéb, Hírek, WUSV | Hozzászólás most!

Egészségügyi szűrés

Kedves német juhászkutya tartók!

A HNJE újra működésbe állította a saját egészségügyi szűrési hálózatát. A továbbiakban ismét szerződött állatorvos partnereink várják Önöket az ország minden részén a csípő- és könyökízületi diszplázia elvégzésére. Kérjük, olvassák el a szűrésekkel kapcsolatos ismertetőt, mivel a jövőben ennek megfelelően végezhető a kutyák csípő- és könyökdiszplázia szűrése és minősítése.

Részletek az “Egészségügyi szűrés” menüben.

Kategória: Hírek | Hozzászólás most!

Rendezvényigénylés 2017

Kedves Helyi Szervezeti Vezetők!

Kérek mindenkit, hogy legkésőbb 2016. december 10-ig küldjétek meg a 2017 évi rendezvényigényeket a z.diana@yahoo.com e-mail címre.

Minden program tartható: kiállítás, munkavizsga, tenyészszemle, körung. SV bíró kikérésére van lehetőség, ezt jelezzétek az adott programnál, akkor is, ha a személye még kérdéses.

Köszönöm!

Kategória: Egyéb, Hírek, Rendezvény | Hozzászólás most!