Tájékoztatás

Kedves Sporttársak!
A jelenlegi helyzetről néhány szóban:
A november 10-ei tárgyalást követően, amelyen megállapították, hogy az MNJK nem államilag elismert tenyésztő szervezet, az MNJK-nak lehetősége volt felülvizsgálati kérelmet beadni a Kúriához. Mivel erre 60 napos határidő állt rendelkezésre, így ezt most tette meg január elején. A kérelem benyújtásával egyidejűleg kérte a novemberi ítélet végrehajtásának felfüggesztését arra az időre, amíg a Kúria a végleges döntését meghozza.
Mivel a Kúria körültekintő vizsgálat nélkül (!) felfüggesztette a végrehajtást, így most ideiglenesen ismét az MNJK jogosult törzskönyvezni. Az átmeneti időszakban szerzett eredményeket azonban el kell fogadnia, amennyiben ezt nem tenné, erről a NÉBIH-et soron kívül értesíteni kell! (segítünk benne)
FONTOS hangsúlyozni, hogy ismét csak kihasználták a jogrendszer adta lehetőséget az idő húzására, és a Kúria eljárásának idejére, mely a törvény szerint legfeljebb 120 nap. Vagyis ez a döntés nem végleges!
A Kúria eljárásának idejére sajnos ismét várakozni kényszerülünk. Mi, mint beavatkozók, megtesszük a bíróság felé az ellenkérelmet és még jó néhány észrevételt, amelynek megemlítését nyilván elfelejtette az MNJK.
Tájékoztatásként: minden eddig leadott ügyet (Nébih eljárással együtt) elintéztünk, postázzuk a kiállított törzskönyveket, röntgen elbírálásokat, körunglapokat, tagkártyákat, stb.
Teljes mértékben megértem, ha vannak olyan tagjaink, akik továbbra sem értenek egyet az MNJK elveivel (ezekkel elég nehéz is azonosulni), tenyésztési programjával, vagy nem kívánják az MNJK ügyintézést lefolytatni, és plusz pénzt kiadni fölösleges eljárásokra.
Mindenkit biztosítok arról, hogy az időközben befedeztetett kutyák és született almok kiskutyái esetében, amint lesz rá lehetőségünk, a saját szabályaink alkalmazása mentén megtaláljuk a módját a törzskönyvek kibocsátására.
További információért kérem napközben (8.00-17.00) hívják a vezetőség bármely tagját!
Üdvözlettel:
Zubercsány Dia

 

Kategória: kutyapolitika | Szóljon hozzá most!

Emlékeztető

Kedves német juhászos társaim!
Először is BÚÉK mindenkinek és akkor ugorjunk is neki az új évnek! 
1. A helyi szerveztek rendezvény igényeit még január 10-ig lehet megküldeni. Ezt követően hamarosan összeáll az éves naptár, és a programokat fel is töltjük a honlapra.
2. Az éves tagdíjbefizetéseket, ha lehetséges utalással rendezzék – HNJE bankszámlaszám: 11717009-20043599. Postai befizetés esetén is a közleményben kérnénk feltüntetni a tag nevét.
3. Tenyésztő tagtársaink kennel adatait kérésük esetén feltüntetjük a weboldalon az alábbi adatlap kitöltését követően – Klikk: Tenyésztőknek
4. Továbbra is várjuk a tagjaink adatfrissítését. Klikk: Tagoknak
5. Törzskönyvezés, röntgenezés, SV röntgenezés és egyéb adatok itt: Átmeneti ügyintézés

Kategória: Egyéb, Hírek | Szóljon hozzá most!

Áldott ünnepet!

Kedves német juhászos társaim!
Elérkezett az év vége, és közelegnek az ünnepek. Kívánom, hogy mindenki meghitt környezetben, kétlábú és négyblábú családtagjai, barátai körében, nyugalomban, szeretetben, békességben ünnepeljen, és teljen úgy az év végi pihenés, ahogyan szeretné. A jövőre nézve pedig mindenkinek kutyázásban és sikerekben gazdag évet kívánok!
A HNJE ügyintézése december 23. és január 3. között szünetel. Január 4-étől ismét állunk rendelkezésetekre.

Hunnia karácsony2015.

Kategória: Egyéb | Szóljon hozzá most!

Honosítás

Kedves német juhászosok!
A MEOESZ elnökével történt egyeztetés alapján a külföldön törzskönyezett német juhászkutyák esetében a honosításhoz export pedigré szükséges. A honosítás ára a honlapjukon megtalálható, ez jelenleg a szövetségi kártyával rendelkező személyeknek 5.500 Ft, a nélkül a duplája. Az eljárás gyorsítottan történik.
Az MNJK-nál törzskönyvezett kutyák esetében, melyek származási lapján nem szerepel a MET.Nj sorozatszám, a MEOESZ díjmentesen intézi az átvezetést és a nyilvántartásba vételt.

Kategória: Hírek | Szóljon hozzá most!

Végezhető az SV röntgenezés

Kedves Tagtársak!
A NÉBIH engedélyezte az SV röntgenelbírálások folytatását.
A HNJE korábban az alábbi öt állomás orvosait akkreditálta Németországban, akik felvételei alapján kiadják az SV minősítéseket.
Budapest – Dr. Juhász Tamás
Debrecen – Dr. Nagy Elek
Nyíregyháza – Dr. Pelle György
Makó – Dr. Sebő Ottó
Győr – Dr. Vitéz Tamás
Az ügyintézés és az eljárás lefolytatása a korábban már megszokott módon és változatlan árakon történik.
A tulajdonosok ezen öt klinika valamelyikén elvégezhetik a röntgenezést és a vérvételt a DNS azonosításhoz, majd az elbírálási díjak befizetése után a HNJE továbbítja a felvételeket és a vérmintát Németországba értékelésre. Az értékelést követően visszaküldött anyagot regisztráció után továbbítjuk a tulajdonosoknak.
Kategória: Hírek | Szóljon hozzá most!

2016 évi programok igénylése

Kedves Helyi Szervezeti Vezetők!
Kérném, hogy a 2016 évi rendezvénynaptár összeállításához küldjétek el a program igényeket a z.diana@yahoo.com e-mail címre legkésőbb 2016. január 10-ig.
Kérem, hogy az egyes programoknál jelezzétek a pontos időpontot, helyszínt (város, utca megjelöléssel), és a teljesítménybíró, vagy körungmester nevét.
Várom a Főtenyészszemle megrendezésével kapcsolatos pályázatokat is, az időpont, pontos helyszín leírás, fotók, tárgyi és személyi feltételek, valamint a tervezett bírók és segédek megjelölésével.
A NÉBIH általi engedélyeztetést a HNJE Központi Irodája intézi.
Köszönettel:
Zubercsány Dia
Kategória: Egyéb | Szóljon hozzá most!

Ügyintézés

Kedves német juhászkutyások!
A német juhászkutyák vonatkozásában 2015. november 17-étől kizárólag a MEOESZ végzi a fajta törzskönyvezési regisztrációját és származási lap kiállítását a NÉBIH 02.5/355-6/2015. számú megbízó levele alapján. Az egyéb fajta specifikus tevékenységet, mint az egészségügyi szűrések, és egyéb tenyészminősítő programok (tenyészszemle, körung, tenyészkiállítás) a HNJE szervezi és kéri meg az engedélyeket a hatóságtól.
A MEOESZ jelenleg is tagja a német juhászkutyák világszövetségének, a WUSV-nak, így az SV bírók kikérése a továbbiakban is zökkenőmentes.
A törzskönyvezési eljárás menetét, röntgenezési eljárást és az egyéb ügyintézési információkat az “Átmeneti ügyintézés” menüpontban találjátok.
Kérdés esetén állunk rendelkezésetekre!
Kategória: Hírek | Szóljon hozzá most!

Tagsági adatok frissítése

Kedves Tagtársaim!
Elérkezett a frissítés ideje! A működésünk precíz folytatásához szükséges naprakésszé tenni a tagsági adatbázisunkat.
Fontos, hogy a jövőben pontos és gyors ügyintézéssel szolgálhassuk ki a tagjainkat, hogy kérdés esetén mindenkit el lehessen érni, és hogy be lehessen sorolni az egyes Helyi Szervezetekhez a tagjainkat. Ehhez első lépésként a segítségetekre van szükségünk!
Tisztelettel kérnék mindenkit, hogy a munkánk megkönnyítéséhez frissítsétek az adatokat és elérhetőségeket a “Tagoknak” menüpont alatt!
A taglistát az adatvédelmi szabályoknak megfelelően kezeljük, az adatok nem nyilvánosak, harmadik fél részére nem adhatók ki!
További információ: z.diana@yahoo.com
Köszönöm az együttműködést!
Üdvözlettel:
Dr. Zubercsány Diana
HNJE elnök
www.hnje.hu
Kategória: Egyéb | Szóljon hozzá most!

Tárgyalás 11.10. – jogerős az MNJK elismertségének elvétele

Kedves Sporttársak!
A mai tárgyaláson a bíróság helybenhagyta a NÉBIH határozatát, vagyis jogerőre emelkedett az a döntés, mely szerint az MNJK-tól a NÉBIH jogszerűen vette el az elismertséget még 2014-ben.
A döntésével kapcsolatban elmondta a bírónő, hogy miközben az ítéleten gondolkozott, először az MNJK verziója felé hajlott. Azonban ahogy áttanulmányozta az iratokat, az érveléseket és a jogszabályokat, teljes mértékben elvetette a jogszabályok Alaptörvénybe ütközésének lehetőséget, és az indoklások alapján megállapította, hogy a helyes döntés csakis az lehet, hogy a hatóság döntésének ad helyt.
Az ítéletet mindenki (NÉBIH, MNJK, MEOESZ, HNJE) átvette a bíróságon, így az azonnal kézbesítésre került és jogerőre emelkedett.
A helyzet jelenleg: A jelenleg hatályos jogszabályok alapján a német juhászkutya fajtában ismét nincs elismert tenyésztő szervezet. Vagyis a NÉBIH döntési jogköre, hogy most kijelölje azt a szervezetet, amely a fajtagondozásért a továbbiakban felelős, vagyis származási lapot adhat ki és tenyészminősítő programokat rendezhet. Erre a döntésre hamarosan – remélhetőleg már jövő héten – sor fog kerülni, addig mindenképp kérnék még egy ici-pici türelmet.
Mit tehet még az MNJK: Lehetősége van a Kúriához fordulni. Biztosan meg is fogja tenni, ezért ő az MNJK.  Az átfutási idő és a döntés egy hosszabb folyamat lesz.
Tekintettel arra, hogy a törvénymódosítás is útjára indult és a politikai akarat a kutya állami felügyelet alóli kivonására adott, a HNJE ismét elkezd berendezkedni a hosszú távú működésre, és a vezetőséggel végre bele tudunk csapni az érdemi munkába.
Az ítéletet itt olvasható:
Üdvözlettel:
Zubercsány Dia
Kategória: Hírek, kutyapolitika | Szóljon hozzá most!

Útjára indult!

Kedves Sporttársak!
Ismét itt a változás szele! Útjára indult a régen várt állattenyésztési törvény módosításával kapcsolatos javaslat.
A dokumentumok a Földművelésügyi Minisztérium honlapján már elérhetőek: 
Kategória: Hírek, kutyapolitika | Szóljon hozzá most!